Eskus- Esitystaiteenkeskus

Esitystaiteen keskus ry – Performancecentrum rf eli Eskus on vuonna 2009 perustettu esitystaiteen tekijöiden yhteistyöalusta ja kohtaamispaikka. Alun perin viiden jäsenryhmän helsinkiläinen yhdistys on kasvanut valtakunnalliseksi yhdeksäntoista jäsenryhmän ja yli kahden sadan taiteilijan kulttuurialan yhteisöksi. Eskuksen kautta voidaan toteuttaa jäsenistöä yhdistäviä ja työllistäviä hankkeita, kanavoida verkostoitumista laaja-alaisesti ja jakaa kollegiaalista tukea.

Eskus edistää esitystaiteen tunnetuksi tekemistä ja kansainvälistymistä, tekijöiden työskentelymahdollisuuksien parantamista sekä vuokraa harjoitus- ja toimistotilaa. Eskuksen toimitilat sijaitsevat Helsingin Suvilahdessa. Pääkaupunkiseudun jäsenille Suvilahti on yhteinen työtila ja kohtauspaikka. Lukemattomat ideat ovat syntyneet yhteisessä tilassa kohdatessa – uusia työpareja ja hankeideoita syntyy koko ajan. 

Uusia jäseniä on tullut viime vuosina muualta Suomesta ja toiminta on laajentunut valtakunnalliseen suuntaan. Eskus on käynnistänyt valtakunnallinen hankkeen Sata ja yksi salaisuutta. Se avaa esitystaiteen toiminnan sellaisten nuorten pariin, jotka elävät kaukana kasvukeskuksista ja monipuolisista kulttuuripalveluista.

Tila

Eskus avasi ensimmäiset toimitilansa Helsingin Suvilahteen syyskuussa 2011. Puhdistamo rakennuksen toinen kerros on kohtauspaikka, työpaikka ja yhteisö esitystaiteen tekemiselle ja tuottamiselle. Se tarjoaa kotipesän freelancetaiteilijoille ja luo puitteet kehittyvälle taiteenalalle. Esitystaiteen keskus tarjoaa harjoitus- ja toimistotiloja esitystaiteen ja koko vapaan näyttämötaiteen kentän ammattilaisten käyttöön.

Lisätietoja

Annamari Karjalainen, toiminnanjohtaja
annamari.karjalainen (at) eskus.fi
puh. 045 874 0470

Eskuksen henkilöjäsenet ry:hyn liittyvät lisätiedot ja vapaamuotoiset jäsenhakemukset:
yhdistyksen sihteeri Janika Kunnari: janika.kunnari (at) gmail.com

© Eskus 2018 | design by z-factory