Aikataulu 2019

Työpaja I: 12.-13.9.

Työpaja II: 3.-4.10.

Huom! Työpajojen toteutus Iisalmessa.

Yhteistyökumppanit: Lastu ja Ylä-Savon ammattiopisto (Valma-koulutus)

OHJAAJA: TEEMU PÄIVINEN

“Olen esitystaiteilija ja teatteripedagogi. Esitystaiteessa itseäni kiinnostaa se, ettei se ole (vielä) valmis, mitattavissa oleva taidemuoto, koen sen haastavana ja muotoaan jatkuvasti hakevana prosessina, vähän kuten tämän elämän 🙂

Miksi taidetta? Ärsyttää valtavasti kun huomaa, että osaa paikassa kuin paikassa sanoa oikeat sanat ja sanat soljuu suusta itsestään peittäen alleen kaiken muun… Siksi taide (muitakin vaihtoehtoja on)! Sattuu ihan saatanasti kun maailma annetaan ja otetaan valmiina, käteen isketään kaksiulotteinen kartta ja saatesanat: ”kiri kiri”. Siksi taide (muitakin maastoja on)!”

 

 

Aikataulu 2018 (Sata ja yksi salaisuutta)

Työpaja I: 8.-10.11.

Työpaja II: 22.-24.11.

Yhteistyökumppani: Lastu

OHJAAJA: EEVA KEMPPI

“Esitysten ja teatterin maailma oli minulle vahvasti läsnä jo lapsena. Ymmärtäväinen maalaiskylän alakoulun opettaja nimesi yhden äidinkielen tunneista esitystunniksi, koska ystäväni ja minä halusimme esiintyä ja keksiä loputtomasti uusia esityksen muotoja. Haaveilin näyttelijän ammatista ja suuresta Helsingistä. Muutin opiskelemaan Kallion ilmaisutaidon lukioon ja teatterimaailma näytti sekä kiehtovat että tunkkaiset puolensa. Törmättyäni 2000-luvun alussa esitystaiteeseen löysin uusia rooleja ja tapoja tehdä taidetta ja osallistua esitysten syntyprosessiin. Esitystaiteessa etsitään uusia tapoja olla taiteen tekijä sekä taiteen kokija. Esitystaide tarjoaa avoimen mahdollisuuden osallistua maailmaan. 

Minua kiinnostaa se hetki, kun asiat syntyvät yhdessä. Kun kukaan ei muista kuka ajatteli ja kuka keksi mitäkin. Oman äänen löytäminen ja mahdollisuus tuoda se esiin on tärkeää. Jokaisella meillä on omat ainutlaatuiset ajatuksemme, mutta uskon, että yhdessä pystymme synnyttämään jotakin vahvempaa ja todempaa. Minulla on pitkä kokemus osallistavien esitysten ja kokemusesitysten tekemisestä. Niissä kiehtoo mahdollisuus synnyttää yhteinen tila, jossa saa kokea ja jakaa jotakin hetkellistä ja ainutlaatuista.”

© Eskus 2018 | design by z-factory