Sata ja yksi salaisuutta ohjaaja Eeva Kemppi

Esitysten ja teatterin maailma oli minulla vahvasti läsnä jo lapsena. Ymmärtäväinen maalaiskylän alakoulun opettaja nimesi yhden äidinkielen tunneista esitystunniksi, koska ystäväni ja minä halusimme esiintyä ja keksiä loputtomasti uusia esityksen muotoja. Haaveilin näyttelijän ammattista ja suuresta Helsingistä. Muutin opiskelemaan Kallion ilmaisutaidon lukioon ja teatterimaailma näytti sekä kiehtovat että tunkkaiset puolensa. Törmättyäni 2000-luvun alussa esitystaiteeseen löysin uusia rooleja ja tapoja tehdä taidetta ja osallistua esitysten syntyprosessiin. Esitystaiteessa etsitään uusia tapoja olla taiteen tekijä sekä taiteen kokija. Esitystaide tarjoaa avoimen mahdollisuuden osallistua maailmaan.

Minua kiinnostaa se hetki, kun asiat syntyvät yhdessä. Kun kukaan ei muista kuka ajatteli ja kuka keksi mitäkin. Oman äänen löytäminen ja mahdollisuus tuoda se  esiin on tärkeää. Jokaisella meillä on omat ainutlaatuiset ajatuksemme, mutta uskon, että yhdessä pystymme synnyttämään jotakin vahvempaa ja todempaa.

Minulla on pitkä kokemus osallistavien esitysten ja kokemusesitysten tekemisestä. Niissä kiehtoo mahdollisuus synnyttää yhteinen tila, jossa saa kokea ja jakaa jotankin hetkellistä ja ainutlaatuista.

Eeva Kemppi on 39-vuotias esitystaitelija, kirjoittaja ja tuottaja. Hän on opiskellut teatterintutkimusta Helsingin yliopistossa ja yhteisöllistä teatteria Irlannissa. Hän on tehnyt ja tuottanut esityksiä, vetänyt työpajoja sekä kirjoittanut kritiikkejä ja tutkinut teatteria ja esitystaidetta työkseen kohta viisitoista vuotta.

© Eskus 2018 | design by z-factory