Aikataulu 2019

Työpaja I: 5.-6.9.

Työpaja II: 2.-3.12.

Yhteistyökumppani: Puolangan lukio

OHJAAJA: LAURI ANTTI MATTILA

“Olen teatteriohjaaja, esitystaiteilija ja muusikko, jota kiinnostaa yhteydet ja katsojasuhteet, maailman ymmärtäminen toisin ja tuntemattoman kanssa olo.

Teen taidetta, koska uskon sen voivan muuttaa maailmaa. Koska uskon sen voivan avata toisenlaisia todellisuuksia ja toiminnan mahdollisuuksia tässä ja nyt. Jotain mitä emme osanneet tai uskaltaneet kuvitellakaan. Taide on minulle suuntautumistapa ja tapoja olla suhteessa maailmaan.”

Aikataulu 2018 (Sata ja yksi salaisuutta)

Työpaja I: 20.-24.8.

Työpaja II: 10.13.12.

Yhteistyökumppani: Puolangan lukio

OHJAAJA: PASI MÄKELÄ

“Olen tehnyt esityksiä vuodesta 1996, innostuin silloin japanilaisesta Butoh-tanssista, se on ollut kulmakivenä koko kiinnostukselleni performanssista ja esittävästä taiteesta, tästä voidaan kenties päätellä, että minua kiinnostaa fyysisyys, läsnä-olo ja ilmaisun vapaus. Olen tehnyt esityksiä paljon ulkona ja paikkasidonnaisesti, nyt viimeaikoina taas enemmän taidetiloissa. Performanssi- ja esitystaide on (potentiaalisesti) elävää ajassa ja paikassa tapahtumista, esitykset eivät tule takaisin, siinä mielessä esitykset ovat mielestäni lähellä todellisuutta, joka virtaa omia menojaan pyristelyistämme huolimatta.

Olen asunut nyt 11 vuotta poissa Suomesta ja työskennellyt lähinnä Tsekeissä sekä sitä ympäröivissä maissa, etenkin Itävallassa. Se mistä olen taiteessa kiinnostunut, on mielestäni jotain, mitä tarvitsemme olemisellemme melkein niin kuin ruokaa tai unta.”

© Eskus 2018 | design by z-factory