taidejaevoluutio_1400x600

Eskus kutsuu koolle taiteilijoiden ja tuottajien verkoston, jonka keskiössä ovat evoluutioon, ei-inhimilliseen, lajienvälisyyteen ja teknologian liittyvät taiteelliset ja esitykselliset kysymykset. Verkosto tukee eri aloilla toimivien,  erilaisia lähestymistapoja ja välineitä käyttävien taiteilijoiden kohtaamista, vertaisoppimista ja kollegiaalista jakamista. Se antaa mahdollisuuden uudenlaisten kontaktien syntymiselle ja yhteistyön muotojen kehittymiselle. Pitkällä aikavälillä yhteistyö mahdollistaa myös uusien taiteellisten käytäntöjen kehittymisen sekä synnyttää uudenlaista taidetta ja uudenlaisia esitys- ja näyttelykäytäntöjä.

Verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 3.-4.11.2018 Eskuksella järjestetyssä Syyskoulussa. Tämän lisäksi Eskus tarjosi hankkeen käyttöön tiloja taitelijaresidenssille joulukuussa 2018 ja tammikuussa 2019. Toisen kerran verkosto kokoontui Kevätkoulussa 5.-7.4.2019. Kevätkoulu käsitteli taiteen, vaikuttamisen ja politiikan suhdetta sekä osallistui ilmastomarssille.

Seuraavan kerran verkosto kokoontuu Kesäkoulussa 29.-30.8.2020. Kesäkoulun teema on metsä.

Metsä on monien eliöiden elinympäristö, poliittinen paikka sekä kasvun ja moninaisuuden symboli. Tapahtuuko taiteellinen toimintasi metsässä, asutko metsässä, välitätkö metsästä tai onko ajattelusi metsäistä? Mikä metsän asukas ansaitsisi sinusta enemmän huomiota tai mikä näkökulma mielestäsi puuttuu nykyisestä metsäkeskustelusta? Minkälaisia malleja metsä voi tarjota ajatteluun, olemiseen, liikkumiseen, keskusteluun, omistajuuteen, ajallisuuteen tai käsitteellistämiseen?

Löydät Kesäkoulun ilmoittautumisohjeet täältä.

Tiedustelut: taidejaevoluutio (at) eskus.fi tai annamari.karjalainen (at) eskus.fi

© Eskus 2018 | design by z-factory